Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stanice na Klatovsku se otevřou veřejnosti

První červencový den bude možné navštívit stanice profesionálních hasičů na území Klatovska. K vidění budou nejen budovy samotné, ale hasiči předvedou i ukázky své práce.

První červencový den bude možné navštívit stanice profesionálních hasičů na území Klatovska. K vidění budou nejen budovy samotné, ale hasiči předvedou i ukázky své práce.

Den otevřených dveří se týká stanic HZS Plzeňského kraje územního odboru Klatovy, jedná se tedy o stanice Klatovy, Sušice a Horažďovice. Pro veřejnost budou stanice profesionálních hasičů otevřeny 1. července 2010 v čase od 9.00 do 17.00 hodin. Na všech stanicích bude od 10.00 hodin k vidění ukázka vyprošťování zraněných osob z havarovaného vozidla. Na požární stanici v Klatovech budou moci návštěvníci navíc od 14.00 hodin sledovat také práci lezecké skupiny, která předvede záchranu osob z výšky a nad volnou hloubkou. Jinak bude možné projít si budovu, kde hasiči sídlí, prohlédnout si zásahovou techniku a samozřejmě se zeptat na všechno, co se týká zásahové činnosti hasičů.

Info: por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje

-wap-

Sdílet