Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři nehody motorkářů ve Zlínském kraji za jediný den

Hnde ke třem nehodám motorkářů vyjížděli dne 28. 6. 2010 profesionální hasiči z jednotek HZS Zlínského kraje. Při jedné z nich se střetl motocykl se srnou, řidič zemřel na místě, stejně tak i srna. Další nehoda si pak vyžádala zranění motorkářky.

Dne 28. 6. 2010 v 16:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě s motorkářem u Luhačovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Luhačovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce pod Petrůvkou došlo ke střetu osobního auta zn. Audi s motocyklem.

Podle svědků jel motocykl po hlavní silnici, když došlo ke střetu s osobním autem sjíždějícím prudké klesání od Petrůvky. Po dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky motocyklu. Řidič osobního auta nebyl zraněn. Původně hlášené zaklínění osob se nepotvrdilo.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili zdravotníci. Ihned se začali starat o zraněnou motorkářku, které poskytli nezbytnou péči a ošetření. Hasiči pomohli následně s naložením pacientky do sanitního vozu a žena byla odvezena do nemocnice ve Zlíně.

Hasiči dál zajistili vraky proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost křižovatkou na hlavním tahu, kde byla doprava regulována také hasiči. Místo bylo předáno policii, která nehodu vyšetřovala.

V 18:56 hod. vyjížděla také jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu na hlášenou dopravní nehodu motocyklu u obce Rudice.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Rudice a Nezdenice došlo k tragické dopravní nehodě mezi motocyklem a lesní zvěří. Po střetu motocyklu se srnou došlo k tragickému úmrtí motorkáře, který na místě podlehl vážným zraněním. Náraz nepřežila ani srna, která uhynula.

Ze záchranářů dorazila jako první posádka zdravotníků, jejíž lékař následně konstatoval smrt u mladého čtyřiadvacetiletého řidiče motocyklu. Jeho stroj zůstal po střetu na silnici. Hasiči se postarali o zajištění vraku motorky proti požáru a úniku provozních kapalin. Doprava v místě nehody byla zcela uzavřena asi jednu hodinu. Po zadokumentování události byla doprava řízena kyvadlově. Tragickou nehodu šetří policie.

Ve 20:08 hod. vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště na pomoc po hlášené dopravní nehodě mezi motorkářem a osobním autem u obce Stupava.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že po střetu motorky a osobního auta nedošlo k žádnému zranění účastníků. Vozovka však byla znečištěna střepy a úlomky z vraků, které bylo nutné odstranit a silnici očistit. Hasiči provedli standardní zajištění vraků proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. V místě nehody byla omezena průjezdnost dopravy.

Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet