Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily střechu a půdní prostor

Dne 29. 6. 2010 v 00:51 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy rodinného domu v obci Vrbětice. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína se dvěma cisternami, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Vlachovice, Vrbětice a Slavičín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy staršího rodinného domu.

Dne 29. 6. 2010 v 00:51 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy rodinného domu v obci Vrbětice. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína se dvěma cisternami, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Vlachovice, Vrbětice a Slavičín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střechy staršího rodinného domu.

Požár zpozorovali sousedé, kteří také okamžitě volali na tísňové linky hasičů. Požár byl už v té době rozšířený a zasáhl značnou část střechy domu.

Jednotky profesionálních hasičů dorazily do osmi minut od výjezdu a okamžitě bylo rozvinuto vodní vedení. Hasiči začali s postupnou lokalizací rozsáhlého požáru, který zasáhl nejen střešní konstrukce, ale také půdu. Postupně byly plameny sraženy a hasičům se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru do obytných částí domu. V jednom místě došlo k propadu poškozeného stropu domu. Likvidace požáru více proudy představovala pro hasiče v dýchacích přístrojích asi hodinu intenzivního hašení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ještě v nočních hodinách předběžně ohledáno. Další šetření bylo odloženo na dopoledne, kdy byl na místo povolán speciálně cvičený pes policie pro vyhledání stop.

Starý rodinný dům je delší dobu neobydlený. Požár zničil střechu a prostor půdy. Po příjezdu majitelů byla způsobená škoda vyčíslena na 70.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 250 tis. Kč. Případ je nadále v šetření.

Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet