Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Brně-Komíně narazil autobus do sloupu, jedenáct lidí bylo zraněno

V noci z 31. května na 1. června 2021 zasahovaly složky IZS u dopravní nehody v Brně-Komíně, autobus hromadné dopravy narazil do sloupu.

Jednalo se o mimořádnou událost I. stupně, operátoři ZZS vyslali na místo celkem sedm prostředků, konkrétně pět záchranářských posádek, lékaře v setkávacím systému a inspektora provozu.

Pomáhaly také dvě převozové sanitky. Zdravotníci se postarali o jedenáct zraněných, z toho ve třech případech šlo o zranění těžká. Ve zbylých případech se jednalo o zranění lehká až středně těžká.

Naše posádky ošetřovaly především poranění hlavy, páteře a končetin. Po ošetření jsme pacienty převezli k další péči do Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u svaté Anny, Vojenské nemocnice a Úrazové nemocnice.

Policisté zatím nemohou vyloučit ani to, že při nehodě nesehrála nějakou roli zdravotní indispozice řidiče a případně i technická závada. U zraněného šoféra byl nařízen na odběr krve. Předběžná škoda byla vyčíslena na tři a čtvrt milionu korun. Přesná příčina a míra zavinění bude nyní předmětem dalšího šetření brněnských dopravních policistů.

PČR & ZZS Jihomoravského kraje
Sdílet