Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Dopravní nehoda autobusu a osobního automobilu si vyžádala 16 zraněných osob

Dnes, v úterý 29. 6. 2010, v 8:46 přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje zprávu o dopravní nehodě autobusu a osobního automobilu na obchvatu Olomouce. Na místo byly okamžitě vyslány jednotky HZS ze stanice Olomouc a jednotky SDH Velká Bystřice a Olomouc – Černovír.

Dnes, v úterý 29. 6. 2010, v 8:46 přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje zprávu o dopravní nehodě autobusu a osobního automobilu na obchvatu Olomouce. Na místo byly okamžitě vyslány jednotky HZS ze stanice Olomouc a jednotky SDH Velká Bystřice a Olomouc – Černovír. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že havarovaný autobus leží na boku mimo komunikaci a jsou v něm zaklíněny čtyři zraněné osoby. Za pomoci hydraulického vyprošťovacího nářadí byli zranění vyproštěni a předáni ZZS k ošetření.

V autobusu cestovalo celkem 46 osob, zraněno bylo 16 cestujících, z toho několik těžce. ZZS rozvezla cestující k ošetření do Fakultní nemocnice Olomouc, Vojenské nemocnice Olomouc a Nemocnice ve Šternberku. Na místo byly postupně povolány další jednotky HZS ze stanice Prostějov a HZS SŽDC.

Nezraněným cestujícím byl přistaven autobus HZS Olomouckého kraje, který je převezl do prostor stanice HZS Olomouc, kde bylo připraveno občerstvení a kde se jim věnoval psycholog HZS. Poté byli odvezení náhradním autobusem.

Info: mjr. Ing. Vladimír Beran
vedoucí oddělení OPIS HZS OLK


-wap-

Sdílet