Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výcvik hasičů HZS MSK ve věznici v Ostravě-Heřmanicích

Jednotka HZS MSK ze stanice Slezská Ostrava byla dnes dopoledne na výcviku ve věznici Heřmanice – ve výrobní zóně, kde se mj. likvidují vraky vozidel. Jak je patrné ze snímků, výcvik byl zaměřen na vyprošťování osob z havarovaného vozidla – za použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů – nůžek, rozpínáku a válce.

Jednotka HZS MSK ze stanice Slezská Ostrava byla dnes dopoledne na výcviku ve věznici Heřmanice – ve výrobní zóně, kde se mj. likvidují vraky vozidel. Jak je patrné ze snímků, výcvik byl zaměřen na vyprošťování osob z havarovaného vozidla – za použití hydraulických vyprošťovacích nástrojů – nůžek, rozpínáku a válce.

Figurantem se vždy stal jeden z hasičů, který po předlékařské pomoci ze strany zasahujících kolegů skončil na páteřové desce a v bezpečí.

Na konci výcviku zbyl ze Škody Favorit velmi odlehčený kabriolet…

Spolupráce ostravské Věznice Heřmanice a HZS MSK je příkladná – ostravští profesionální hasiči sem jezdí stříhat v rámci výcviku vozidla a vyprošťovat zraněné osoby, vybraní pracovníci absolvují stáž či školení v prostorách HZS MSK i u zásahů…

Například letos v dubnu připravili zaměstnanci věznice pro hasiče (ze stanice HZS MSK Ostrava-Fifejdy) bonbónek – místo osobních automobilů na ně čekal nefalšovaný trolejbus ostravské MHD. Vyzkoušet si záchranu osob z trolejbusu (a pevnost materiálů) je přitom nejvýše žádoucí… 

Info: Mgr. Petr Kůdela
HZS Moravskoslezského kraje
tiskový mluvčí

-wap-

Sdílet