Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamery v autech hasičů toho dnes umí hodně, přihlásit se můžete na webinář firmy KOMS

Vozidlové kamery, nebo také vozidlové kamerové systémy, jsou dnes už poměrně rozšířenou záležitostí. Využívají jich nejen běžní řidiči, ale také složky veřejné bezpečnosti jako je policie, zdravotníci a v neposlední řadě také hasiči.

Co se týká hasičů, tak využití kamer je zřejmé v několika oblastech:

  • Záznam cesty k události a zpět
  • Streamování = online přenos z místa události
  • Záznam samotného zásahu a jeho pozdější vyhodnocení
  • Monitoring okolí zásahu z hlediska ochrany proti krádeži a pod

Systém se skládá ze dvou komponentů. Prvním je rekordér, ten je mozkem celého systému. V rekordéru je integrovaný velkokapacitní pevný disk pro uložení záznamu. Záznam lze z rekordéru automaticky exportovat velkou rychlostí pomocí připojení k Wi-Fi síti.

Další částí systému jsou samotné kamery. Kamery jsou dodávané v různých verzích lišících se jak vzhledem, rozlišením, umístěním na vozidle nebo třeba také možností přísvitu.

Kamery je možné umístit na různá místa na vozidle.

K rekordéru samotnému je možné připojit palubní monitor, na kterém může posádka vozidla sledovat obraz ze všech kamer současně.

Záznam lze spouštět automaticky při nastartování vozidla nebo ručně. Úplnost záznamu zaručuje nahrávací smyčka s předzáznamem a následným záznamem po vypnutí kamery. Streamování neboli live přenos z místa události lze sledovat na mobilním telefonu, tabletu nebo počítači.

Přečtěte siKamerový systém ve vozech HZS Moravskoslezského kraje přinese jedinečnou možnost vyhodnocení zásahu a nabídne operačnímu středisku živý obraz z místa

Pokud vás tento článek zaujal a chcete vědět více, přihlaste se na na webinář, který proběhne dne 16. 6. 2021 od 15. hodin

Přihlaste se i v případě, že tento termín pro vás nebude vhodný, protože vám automaticky bude poslán záznam z webináře.

KOMS a.s.
Sdílet