Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POPIS: Výstup do 4. podlaží cvič. věže

CO TO VLASTNĚ JE: výstup do 4. podlaží cvičné věže.




CO TO VLASTNĚ JE:

výstup do 4. podlaží cvičné věže








Konstrukce čtyřpodlažní cvičné věže je tvořena kovovými profily obloženými z přední strany prkny nebo deskami, ve kterých jsou ve druhém, třetím a čtvrtém podlaží umístěna okna o rozměrech 110 × 187 cm. Parapet okna druhého podlaží je ve výšce 425 cm a vzdálenosti mezi parapety druhého, třetího a čtvrtého podlaží jsou 330 cm.

V jednotlivých podlažích jsou pod okny podlahy ve vzdálenosti 80 cm pod parapety. Při plnění disciplíny se pod věží umisťuje z bezpečnostních důvodů zajišťovací poduška. Hmotnost hákového žebříku musí být nejméně 8,5 kg. Výstup do 4. podlaží cvičné věže je velmi náročná disciplína, spojující v sobě výbušnou sílu rukou s koordinací nohou. Tuto disciplínu plní jen profesionální hasiči.



Závodník uchopí žebřík a zaujme postavení na startu (startovní čára je vzdálena 32,25 m od cvičné věže). Držený žebřík může startovní čáru přesahovat podle potřeby závodníka. Ruce závodníka mohou přesahovat přes startovní čáru pokud se dotýkají jen žebříku. Start může být nízký nebo vysoký, při vysokém startu se žebřík musí dotýkat země.





po odstartování závodník doběhne se žebříkem k věži





zavěsí jej na parapetní desku okna 2. podlaží cvičné věže





vystoupí po žebříku, vysedne na parapetní desku, převěsí žebřík do 3. podlaží, vystoupí po něm, vysedne na parapetní desku, převěsí žebřík do 4. podlaží a vystoupí po něm




Pokus je ukončen, dotkne-li se soutěžící oběma nohama podlahy ve 4. podlaží cvičné věže. Měření elektrické časomíry bude zastaveno, když obě nášlapné desky cílového zařízení jsou současně stlačeny.

Sdílet