Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Sadově shořela střecha skladovací haly, škoda je přes milion korun

Plameny zcela zničily laminátovou střechu skladovací haly v areálu firmy Sedlecký kaolin v Sadově na Karlovarsku. Proč hořet začalo je zatím otázkou dalšího vyšetřování.

Plameny zcela zničily laminátovou střechu skladovací haly v areálu firmy Sedlecký kaolin v Sadově na Karlovarsku. Proč hořet začalo je zatím otázkou dalšího vyšetřování. Na objasnění příčiny požáru spolupracuje s vyšetřovatelem požárů z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje i policie.

Požár zpozorovali zaměstnanci podniku ve čtvrtek hodinu a půl po poledni. Událost nahlásili na tísňovou linku a na místo vyjelo celkem devět zásahových aut ze šesti jednotek včetně výškové techniky.

Ve skladovací hale byly uloženy pytle se stelivem pro kočky a do haly vedlo několik dopravníkových pásů. Požár se naštěstí na pásy ani na uskladněný materiál nerozšířil. Škodu na zničené střeše vyšetřovatel odhadl na 1,3 milionu korun. Hasiči na místě zároveň zjišťovali, zda z hořícího laminátu neunikají do okolí škodlivé látky, nic takového se ale nepotvrdilo. Přesto hasiči pracovali v dýchací technice.

Lokalizaci požáru hlásili hasiči po půl hodině zásahu, celkovou likvidaci pak za dalších čtyřicet minut.

prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje 

-kow-

Sdílet