Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vlak v Příšovicích na Semilsku naboural do osobního vozidla, bylo odcizené a nikdo v něm nebyl

V sobotu 12. června 2021 kolem 23. hodiny projížděl od Svijan na Turnov osobní vlak, když v Příšovicích zhruba dvacet metrů před železničním přejezdem naboural do osobního vozidla značky Fiat Brava, které stálo v kolejišti.

Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Ukázalo se, že se v autě, do kterého vlak narazil, nenacházejí žádní lidé a nikoho z posádky vozidla jsme nevypátrali ani v okolí nehody za asistence služebního psa.

Ještě v noci jsme kontaktovali majitele vozidla a ten nám řekl, že fiat naposledy užíval ve čtvrtek, kdy ho zaparkoval v Příšovicích. Odtud mu podle jeho vyjádření auto někdo odcizil, a protože ho od čtvrtka nepotřeboval, nevěděl o tom.

Kdo tedy fiat v sobotu večer řídil, a proč s ním řidič jel po kolejišti, kde ho pak zanechal, zatím nevíme. V této souvislosti jsme již zahájili úkony trestního řízení pro zločin obecného ohrožení a pro přečin neoprávněného užívání cizí věci.

Pachateli hrozí v případě dopadení osmiletý trest odnětí svobody. Ve vlaku naštěstí nikdo z pěti cestujících a dvou zaměstnanců Českých drah zranění neutrpěl. Případu se věnuje služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Semily.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
Sdílet