Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obec Ratíškovice pořídila své dobrovolné hasičské jednotce nový dopravní automobil, Iveco Daily jim dodala firma Agrotec

Do obce Ratíškovice dodala firma Agrotec pro tamní jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil na podvozku Iveco Daily za 2 419 879 korun včetně DPH.

Devítimístný automobil je v technickém provedení s pohonem zadní nápravy. Třílitrový přeplňovaný čtyřválec dosahuje výkonu 132 kW, krouticí moment je 430 Nm. Převodovka je šestistupňová, manuální.

U dveří řidiče je zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů, její součástí je inteligentní dobíjecí zařízení. Zásuvka se po nastartování automobilu samočinně odpojí.

Pro spojení slouží vozidlová analogová radiostanice zabudovaná v palubní desce. Velitel má v dosahu výjezdový tablet se softwarem Gina a lampičku, v zorném poli řidiče je displej couvací kamery.

Automobil je devítimístný, druhá řada sedadel je orientována proti směru jízdy u každé řady je dvojice USB a jedna 12V zásuvka pro dobíjení elektronických zařízení. Všechna sedadle jaou vybavena tříbodovými bezpečnostními pásy. Pod druhou a třetí řadou sedadel jsou výsuvné šuplíky s drobnou výbavou.

Do prostoru pro osádku se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém boku. O komfort se stará klimatizace a 4kW nezávislé vytápění.

V šesti dobíjecích úchytech jsou umístěny ruční svítilny Streamlight Survivor, v pěti ruční radiostanice Motorola.

Osvětlení bezprostředního okolí automobilu zajišťují světla na bocích a v zadní části nástavby, ve výbavě najdeme i dvojici LED světlometů s magnetickým uchycením a připojením na 12V zásuvky vně Iveca.

Výstražné světelné zařízení je modročervené kombinace, rampu na střeše doplňuje dvojice majáků v zadní části vozu a doplňková LED světla na masce.

Zavazadlový prostor je přístupný dveřmi na zadní straně karoserie. Technické prostředky jsou uloženy na třech výsuvných platech s aretací ve vysunutém stavu.

Jedno větší plato je v dolní části zavazadlového prostoru, dvojice menších pak nahoře.

Sdílet