Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost ČEZ předala hasičům v Jihočeském kraji nový kompresor a osobní automobil Škoda Octavia

Díky daru společnosti ČEZ, a. s., rozšíří Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje svůj vozový park o další automobil. Součástí daru je i vysokotlaký kompresor na plnění vzduchových láhví. Předání darů proběhlo v úterý 15. června 2021 v odpoledních hodinách na krajském ředitelství jihočeského profesionálního sboru v Českých Budějovicích.

Předmětem daru od společnosti ČEZ, a. s., byly použitý osobní automobil tovární značky Škoda Octavia combi a vysokotlaký kompresor značky Bauer MP 3E-H. Klíčky od vozu předal řediteli jihočeského profesionálního sboru plk. Lubomíru Burešovi Ing. Petr Měšťan, ředitel útvaru Bezpečnost divize Jaderné energetiky, a manažer útvaru Dopravní služby Ing. Jakub Bosák.

U předání byli přítomni také další zástupci společnosti ČEZ, a. s., a to manažer útvaru požární ochrany a havarijní připravenosti společnosti ČEZ, a. s., Mgr. Ivo Novotný a také vedoucí útvaru požární ochrany elektrárny Temelín Mgr. Martin Novotný.

Škoda Octavia je ve skvělém technickém stavu, bude dislokována na stanici v Českých Budějovicích a bude využívána jako velitelský automobil pro činnost jednotek HZS Jihočeského kraje.

Vysokotlaký kompresor bude umístěn na stanici profesionálních hasičů v Týně nad Vltavou a bude tak zároveň tvořit záložní místo pro plnění láhví pro jednotku Jaderné elektrárny Temelín.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet