Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu historického letadla nedaleko Jickovic na Písecku nepřežila jedna osoba

Dne 20. června 2021 před 17:00 hodinou došlo nedaleko Jickovic k pádu historického letadla T 28 Trojan s tragickými následky. Po přijetí oznámení vyjeli na místo policisté z obvodního oddělení Zvíkovské Podhradí, písečtí kriminalisté, psovod se služebním psem a také všechny ostatní složky IZS.

Policisté na místě neštěstí zjistili, že letadlo letělo pravděpodobně spolu s dalšími třemi letouny z Polska, kde se konaly letecké ukázky, směrem do Rakouska. Nedaleko Jickovic pak jedno z letadel z dosud nezjištěných příčin proletělo lesním porostem a havarovalo.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanic Písek a Milevsko, poplach byl vyhlášen jednotkám SDH obcí Kučeř a Jickovice. Zasahující hasiči požár vraku letadla uhasili,

uvedla Vendula Matějů mluvčí hasičů.

Z dosavadního šetření vyplývá, že v letadle byly dvě osoby. Jedna osoba, muž (nar. 1975) cizí státní příslušnosti, utrpěl těžká zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Praze. Druhá osoba: zemřela na místě.

Přesné příčiny a okolnosti tohoto neštěstí jsou předmětem vyšetřování pracovníků Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případem se budou nadále zabývat písečtí kriminalisté.

por. Ing. Štěpánka Schwarzová
Policie ČR
Sdílet