Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Šest jednotek hasičů likvidovalo požár kravína v Sedlnici

Šest jednotek hasičů zasahovalo krátce po sobotní půlnoci (tři z nich jsou na místě dosud) v obci Sedlnice (okres Nový Jičín) u požáru střechy kravína, když objekt má půdorys 50 × 15 metrů.

Šest jednotek hasičů zasahovalo krátce po sobotní půlnoci (tři z nich jsou na místě dosud) v obci Sedlnice (okres Nový Jičín) u požáru střechy kravína, když objekt má půdorys 50 × 15 metrů.

Příčina vzniku požáru je v šetření, dnes odpoledne pojednou na místě vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda byla předběžně odhadnuta téměř na 300 tisíc korun, hasiči svým včasným zásahem uchránili hodnoty nejméně za 400 tisíc korun.

Hasičům se podařilo ochránit před ohněm sousední rodinný domek, od něhož byl zděný kravín s plechovou krytinou oddělen pouze štítovou zdí, a také uchránili sousední vepřín. Hasiči dostali požár pod kontrolu už za necelou hodinu, ale dohašování s rozebíráním konstrukcí (i pomocí výškové techniky z HZS MSK) jim bude trvat minimálně do dnešního odpoledne, kdy postupně vyvážejí z podkroví kravína seno a slámu a venku dohašují.

Na místě jsou teď tři jednotky hasičů. Před příjezdem hasičů uživatelé kravína a sousedi vyvedli pryč 10 kusů hovězího dobytka, koně a několik prasnic. Kravín je cca z roku 1940. Zasahovaly či zasahují tyto jednotky: HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně + 5 dobrovolných jednotek: z Kopřivnice, Štramberka, Studénky, Příbora a Sedlnice.

Mgr. Petr Kůdela
HZS Moravskoslezského kraje
tiskový mluvčí

-kaw- 

Sdílet