Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička havarovala do zarostlého příkopu

Dne 6. 7. 2010 v 11:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u obce Holešov. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů s dalším speciálem

Dne 6. 7. 2010 v 11:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u obce Holešov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů s dalším speciálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Holešov a Tučapy došlo k vážné havárii osobního auta zn. Opel Corsa.

Událost na tísňovou linku 112 oznámil majitel soukromé firmy, který uvedl, že jeho mladá zaměstnankyně havarovala s autem u Holešova, a sama zraněná se nemůže dostat z auta ven. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři i policisté.

Jako první vyrazila jednotka profesionálních hasičů, která projela celý úsek silnice až k Tučapům, ale žádnou nehodu hasiči cestou nenašli. Hasiči narazili cestou na hlídku policie, která jim potvrdila, že také nehodu nenašla. Velitel zásahu hlásil druhému vozu dobrovolných hasičů, který jel za nimi, ať jsou při jízdě pozorní a sledují i okolí silnice. Důslednost a pozornost se vyplatila.

Jednotce dobrovolných hasičů se podařilo zahlédnout havarovaný automobil v hlubokém a zarostlém příkopu. U místního potoka bylo havarované auto na střeše a v něm seděla mladá zraněná žena. Dobrovolní hasiči neváhali, seběhli k autu a ženu z prostoru zadních sedadel vyprostili přes dveře.

Zraněná pětadvacetiletá žena byla uložena do vakuových nosítek a vynesena na silnici. Tam byla pacientka o chvíli později předána přivolané posádce zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byla žena s vážným zraněním nohy odvezena do nemocnice.

Hasiči dále zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po místní komunikaci. Po zadokumentování havárie pomohli hasiči vytáhnout vrak auta z toku, aby zabránili případnému ekologickému znečištění.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet