Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Plesné bagrista překopl plynové potrubí

Kvůli unikajícímu plynu hasiči evakuovali z okolních domů devět lidí. Přímo z této události pak hasiči z chebské profesionální stanice přejížděli k požáru kamionu na obchvatu Chebu.

Při stavebních úpravách u školy v Plesné bagrista překopl v neděli ráno středotlakou část plynového potrubí. Na místo vyjely tři jednotky hasičů z chebské profesionální stanice a dobrovolní hasiči z Plesné a Lubů. Zároveň byli povoláni technici z plynárenské havarijní služby. Protože únik plynu na této části potrubí nebylo možné zastavit uzávěrem, hasiči rozhodli o evakuaci obyvatel z okolních domů. Nakonec hasiči provizorně únik zastavili tak, že hydraulickým nástrojem určeným pro vyprošťování lidí z havarovaných aut zmáčkly konec překopnuté trubky a nástroj takto nechali až do doby, než místo přijela speciální skupina opravářů.

Ještě v průběhu zásahu byla chebská jednotka odvolána operačním střediskem na další událost. Na obchvatu Chebu začal hořet tahač kamionu. Oheň se nerozšířil na nákladový prostor, který byl v době požáru prázdný. Na likvidaci se podíleli kromě chebských hasičů také jejich drážní kolegové a dobrovolná jednotka z Hazlova. Příčina požáru je stále v šetření, odhadnutá škoda je 350 tisíc korun.

prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-miw-

Sdílet