Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě v Holasovicích byli zraněni čtyři lidé, hasiči je museli vyprošťovat

V neděli 27. června 2021 před čtvrtou hodinou ranní zasahovali hasiči u vážné dopravní nehody osobního automobilu na silnici I/57 u Holasovic.

Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS MSK v Opavě se dvěma vozy.

Po příjezdu k zásahu bylo zjištěno, že osobní automobil po nehodě skončil na střeše mimo komunikaci a uvnitř zůstali zaklíněni čtyři lidé – dva z nich v bezvědomí.

Jednotka nasadila k vyproštění hydraulické nástroje, osoby byly na páteřové desce předány do péče přítomných zdravotníků.

Záchranáři ošetřovali čtyři zraněné:

Devatenáctiletý a čtyřiadvacetiletý muž byli v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři u nich zjistili poranění mozku. Za pomocí vyprošťovacího rámu byli uloženi do vakuových matrací, lékaři jim museli zaintubovat dýchací cesty a připojit je k umělé plicní ventilaci. Oba zraněné pak transportovali do traumatologického centra ostravské FN – jednoho vrtulníkem, druhého pozemní cestou.

Osmnáctiletý a o tři roky starší muž byli zraněni těžce. S poraněním hlavy a dolní končetiny, resp. hlavy a hrudníku, je záchranáři po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepravili na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

řekl nám k události tiskový mluvčí ZZS MSK PhDr. Lukáš Humpl.

Hasiči následně pomohli s ošetřením a transportem do sanitek a vrtulníku.

O vyproštění automobilu a odtah se postarala soukromá firma.

Jakub Kozák
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet