Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středeční zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli ve 12:40 hodin přivoláni k dopravní nehodě motocyklu a dodávky na silnici mezi Smidary a Chotělicemi. Při příjezdu jednotky již na místě zasahovali záchranáři a policisté. Jednapadesátiletý řidič motocyklu utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z Nového Bydžova byli ve 12:40 hodin přivoláni k dopravní nehodě motocyklu a dodávky na silnici mezi Smidary a Chotělicemi. Při příjezdu jednotky již na místě zasahovali záchranáři a policisté. Jednapadesátiletý řidič motocyklu utrpěl zranění a byl záchrannou službou převezen do nemocnice. Hasiči zabezpečili poškozený motocykl proti požáru a místo předali Policii ČR k dalšímu šetření.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Dvě jednotky hasičů z Rychnova nad Kněžnou a Týniště nad Orlicí byly o půlnoci povolány k požáru pračky v jednom z bytů v Nádražní ulici v Týništi nad Orlicí. Zřejmě technická závada způsobila zkrat a zahoření pračky. Hasiči odpojili a vynesli pračku ven z bytu. Hmotná škoda na zničeném spotřebiči byla odhadnuta na sedm tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali dveře bytu v ulici Krátká v Opočně.


Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře likvidovala včera ráno včelí roj, který se uhnízdil v areálu mateřské školky v ulici Na Zavadilce v Jaroměři.

K vážné dopravní nehodě vyjeli po čtvrt na deset dopoledne profesionální hasiči z Jaroměře. Kamion Man s cizí státní poznávací značkou srazil v Husově ulici v Jaroměři na přechodu pro chodce ženu. Ta zůstala zaklíněná mezi kolem a nádrží kamionu. Hasiči vyprostili ženu zpod kamionu a předali do péče záchranné služby, která ji ihned transportovala do nemocnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Ve 14:33 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni na silnici mezi Heřmanicemi a Brodem, kde došlo k úniku oleje z nákladního vozidla. Olejová skvrna byla rozježděná v úseku dvou kilometrů. Hasiči na místo povolali pracovníky Správy a údržby silnici, kteří provedli očištění vozovky.

K další nehodě chodkyně a osobního vozidla došlo krátce před půlnocí na silnici č. 30316 u Bezděkova nad Metují. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, kteří zajistili místo nehody. Zraněná žena byla odvezena do nemocnice ještě před příjezdem jednotky.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova během dopoledne asistovali Policii ČR při zajištění objektů v Trutnově a Svobodě nad Úpou, kde byly ohlášeny bomby. Hasiči pomohli s evakuací zhruba 43 lidí z objektů v obou městech.

Při návratu hasičů na stanici v Trutnově z předchozí události byla posádka cisterny upozorněna na nehodu, která se stala nedaleko stanice v Náchodské ulici. Při čelním střetu dvou osobních vozidel Opel Tigra a Ford Mondeo byli zraněni dva lidé. Všichni pasažéři byli při příjezdu hasičů mimo vozidla. Holčička, která cestovala v jednom z vozidel, utrpěla šok, řidič druhého vozidla byl také zraněn. Hasiči se snažili až do příjezdu záchranné služby uklidnit malou holčičku, které darovali hasičského maskota plyšového dráčka Záchranáčka.

Během zásahu byla posádka cisterny odvolána k požáru bytu části Horní Staré Město v Trutnově. Zasypání unikajících látek z havarovaných vozidel a odklizení z vozovky zajistila posádka technického automobilu.

V Pomněnkové ulici v Trutnově došlo v jednom z bytů ve druhém nadzemním podlaží k zahoření potravin na sporáku. Majitelka bytu uhasila požár ještě před příjezdem hasičů. Při události nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína s technickým automobilem byli krátce před desátou hodinou dopoledne přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v ulici M. Koněva v Jičíně. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zasypali unikající provozní kapaliny sorbentem a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


 -wap-

Sdílet