Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody na Vysočině

V průběhu středy a čtvrtečního rána zasahovali hasiči na Vysočině u pěti dopravních nehod. Při nehodách byly tři osoby zraněny.

V 10:59 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočině hlášení o dopravní nehodě osobního vozidla na komunikaci u obce Číhošť na Havlíčkobrodsku. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou. Při příjezdu hasičů byly dvě zraněné osoby z havarovaného vozidla již v péči zdravotníků. Jednu osobu zdravotníci převezli letecky k ošetření do nemocnice. Druhá osoba byla převezena do nemocnice sanitním vozem. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti požáru a úniku provozních kapalin.

V 11:41 hod došlo ke střetu dvou nákladních automobilů a dodávky na 128. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Nehoda se obešla bez zranění. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí zajistila havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

V 16:48 hod havaroval osobní automobil na 97. km dálnice D1 ve směru na Brno. Po nehodě skončil vůz převrácený na střeše. V době příjezdu hasičů na místo události byla zraněná osoba již v péči zdravotníků. Provoz na dálnici byl ve směru na Brno zastaven z důvodu přistání vrtulníku. Zraněná osoba byla letecky transportována k ošetření do nemocnice. V 17:27 hod byl provoz na dálnici obnoven jedním jízdním pruhem. Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec provedla na vozidle protipožární opatření. V 17:33 hod hasiči z místa události po dohodě s Policií ČR odjeli zpět na základnu.

V 01:09 hod narazil osobní automobil do sloupu veřejného osvětlení na ulici Velká Brána v Jemnici. Po nehodě řidič zmísta události ujel. K události vyjela místní jednotka profesionálních hasičů. Sloup veřejného osvětlení skončil po nehodě na chodníku a na silnici. K události byl přivolán pracovník energetické společnosti, který odpojil přívod elektrické energie. Hasiči sloup odstranili.

V 01:38 hod se střetly dva kamiony na 120. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Nehoda se obešla bez zranění. Náklad z vozidel se rozsypal po dálnici. Provoz na Prahu byl omezen. Profesionální hasiči ze stanice Velké Meziříčí zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Na místo události byla povolána specializovaná fir­ma.

Příčiny dopravních nehod vyšetřuje Policie ČR.

Info: Petra Musilová, HZS kraje Vysočina


-wap-

Sdílet