Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na železničním přejezdu v Božíkově

Dne 9. 7. 2010 ve 13:32 byla jednotka HZS SŽDC Liberec společně s jednotkou HZS Libereckého kraje ze stanice Česká Lípa a jednotkou SDH Zákupy vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu a osobního vlaku na železničním přejezdu s označením P3395 ze Zákup do Božíkova.

Provedeným průzkumem na místě zásahu bylo zjištěno, že se v osobním automobilu značky Hyundai, jenž je zaklíněn pod vlakovou soupravou 150 metrů od přejezdu nacházejí dvě osoby. Havarované vozidlo bylo zaklíněno tak, že na vyproštění zraněných osob musely být použity dvě sady hydraulických zařízení.

První osoba byla předána do péče ZZS téměř po 30 minutách. Druhá zraněná osoba byla kvůli složitým vyprošťovacím pracím předána ZZS po další hodině.

Oba pasažéři byli těžce zraněni a vrtulník letecké záchranné služby je postupně transportoval do liberecké nemocnice. Ve vlaku, ve kterém cestovalo asi třicet osob, k újmě na zdraví nedošlo.

Po nezbytném vyšetření se započalo s odstraňováním následků dopravní nehody. Hasiči provedli vyproštění zaklíněného automobilu zpod vlakové soupravy mimo průjezdný profil tratě, provedli ošetření místa sorbentem a dále, z důvodu vysoké teploty a náročnosti zásahu, zajišťovali zúčastněným složkám pitný režim.


Foto a info: HZS SŽDC Liberec

-miw-

Sdílet