Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřka má na svědomí lidský život

Prudká bouře v Olomouci zabila člověka. Zemřel v zaparkovaném modrém favoritu, na který spadl vzrostlý topol.

Neštěstí se stalo v ulici U Husova sboru mezi Okresním archívem a husitským kostelem po 17. hodině. Tělo museli z vozu vyprostit hasiči pomocí hydraulických nůžek. Kvůli bouřce zůstala neprůjezdná i točna tramvají u vlakového nádraží. Na trolej spadla velká větev a strhla ji. Bouřka zuřila i v jiných částech Olomoucka. Radnice v Litovli má poškozenou střechu tak, že po chodbách tekla dešťová voda. Ve městě je několik neprůjezdných silnic kvůli popadaným stromům, na několika místech nešla po bouřce elektřina

Kroupy a přívalový déšť ve středu odpoledne opět řádily na jihu Moravy. Nejvíce postihly obyvatele Kulířova a Lipovce na Blanensku. Silný vítr a velká voda opět postihly také obyvatele části Boskovic, kteří byli vyplaveni už minulé v úterý. Ušetřeno nezůstalo ani Vyškovsko a Hodonínsko. V Boskovicích tři jednotky hasičů zasahovaly u vyvrácených stromů a čerpaly vodu ze tří sklepů. V Kulířově byly tři zatopené domky a bahno se navíc prohnalo dědinou a ucpalo kanalizaci a česla požárních nádrží. Hasičské vozy také odčerpávaly dva zaplavené sklepy rodinných domů v Rohatci a zatopenou rampu soukromé firmy v Kyjově.

Silná bouřka pustošila i Zlínsko. I tam strhávala střechy domů a vyvracela stromy. Hasiči museli zasahovat asi dvacetkrát. Velkou spoušť napáchala bouřka obzvláště ve Fryštáku u Zlína. „Vítr odnesl střechu jednoho zdejšího domu asi 20 metrů daleko do sousední zahrady,“ řekl mluvčí místních hasičů. V kraji potkalo podobný osud hned několik domů.
Sdílet