Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři požáry na Královéhradecku – NA, kuchyně a dodávka

V sobotu 10. července 2010 dopoledne byl na operační středisko hasičů ohlášen požár nákladního vozidla v obci Vojenice na Rychnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Voděrad.

Při doplňování obilného sila došlo k požáru nákladního vozidla

V sobotu 10. července 2010 dopoledne byl na operační středisko hasičů ohlášen požár nákladního vozidla v obci Vojenice na Rychnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Voděrad. Nákladní automobil Liaz začal hořet při doplňování sila a zapnuté vývěvě. Požár v první fázi hasil řidič vozidla pomocí práškového hasicího přístroje.

Hasiči provedli dohašení prostoru pod přístrojovou deskou. Požár poškodil rozvod elektroinstalace, rozvod paliva, kabinu, přístrojovou desku a přední sklo. Hmotná škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 80 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: stanice Rychnov nad Kněžnou)

U požáru v kuchyni došlo k samouhašení

Nepříjemné překvapení čekalo na majitelku jednoho z rodinných domu v Komenského ulici v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku, když se v sobotu 10. července 2010 v podvečer vrátila po dvou dnech z návštěvy domů. Kuchyňskou linku, spotřebiče a další vybavení poničil požár. Po ohlášení události na operační středisko na místo vyrazili místní dobrovolní hasiči. V době jejich příjezdu již v kuchyni nehořelo a veškeré vybavení bylo vychladlé. Uvnitř uzavřené kuchyně došlo v důsledku intenzivního vývinu zplodin z plastických hmot k nedokonalému hoření, což způsobilo samouhašení požáru.

Plameny poškodily vybavení kuchyně a přilehlého obývacího pokoje, plastové okno, omítky, rozvod elektroinstalace apod. Hmotná škoda na zničeném vybavení byla vyčíslena na 110 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – ÚO Rychnov nad Kněžnou)

Požár poškodil motor dodávky

K požáru dodávkového vozidla vyjeli v sobotu 10. července 2010 v 19:43 hodin profesionální a dobrovolní hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna. K požáru došlo na parkovišti v ulici Podzámčí v Opočně na Rychnovsku. Majitel dodávky Renault Trafic odstavil vozidlo na parkovišti o den dříve kolem 16. hodiny. V sobotu večer vypukl v motorovém prostoru požár, který stačili uhasit sousedé pomocí práškového hasicího přístroje ještě před příjezdem hasičů.

Plameny tak nestačily zničit celý motor. Plameny poškodily hlavní svazek kabelů u alternátoru a část rozvodu paliva. Hmotná škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (foto: HZS Královéhradeckého kraje – ÚO Rychnov nad Kněžnou)


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet