Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

L-39 Albatros spadl do lesa a zapálil lesní porost

Dne 12. července v 18.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů v Pardubicích oznámen pád cvičného vojenského letadla v Holicích, místní části Koudelka. Posádka letadla se včas katapultovala.

Dne 12. července v 18.34 hodin byl na operační a informační středisko hasičů v Pardubicích oznámen pád cvičného vojenského letadla v Holicích, místní části Koudelka.

Posádka letadla se včas katapultovala. Na místo byly vyslány profesionální jednotky hasičů z Holic a Pardubic a dále dobrovolné jednotky z Horního Jelení, Holic, Sezemic, Dolní Rovně, Újezdu u Chocně, Chocně a Běstovic.

Podle informací Letiště Pardubice se mělo jednat o cvičný letoun L-39 Albatros. Při pádu letadlo hořelo a po jeho dopadu do lesa došlo k požáru lesního porostu. V lese byly nalezeny dvě ložiska požáru, která byla od sebe vzdálena přibližně 300 metrů.

Hasičům s likvidací požáru pomáhal vrtulník s vakem. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.26 hodin. Příčiny pádu letadla se nyní vyšetřují. Na místo nehody se dostavil náčelník Generálního štábu AČR. Poslední jednotky z místa události odjížděly krátce po půlnoci.

Foto: David Modrý

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-miw- -kow-

Sdílet