Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořela hala na recyklaci PET lahví

V Mýtě na Rokycansku v noci hořela hala na zpracování PET lahví. S požárem bojovalo několik jednotek hasičů. Ilustrační foto.

Příčina požáru se vyšetřuje. Škoda se odhaduje na 6 milionů korun. Požár v továrně zjistil hlídač ze sousední firmy kolem jedné v noci. Energetici raději odpojili proud i pro okolní obce, takže vesnice v okolí Mýta zahalila tma.

Do boje s ohněm se pustily čtyři hasičské jednotky. Když dorazily na místo, plameny sahaly až ke střeše. Po hodině požár čtyřmi proudy lokalizovaly, po dalších třech hodinách úplně zlikvidovaly. „Hasiči museli pracovat v dýchacích přístrojích. Uvnitř haly byla vysoká teplota. Rozebrali dopravník, aby měli jistotu, že uvnitř nejsou ještě další ohniska. Hořící drť museli z objektu vyvážet. Při tom pracovali s krumpáči a lopatami,“ uvedl mluvčí hasičů František Vaško. Na místo se společně s hasičským vyšetřovatelem dostavil i ředitel firmy.

Předběžně není vyloučené, že příčinou požáru byla nedbalost. Další variantou je samovznícení, neboť v objektu údajně před požárem vypadlo chlazení.
Sdílet