Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Dolany zemřel po střetu s nákladním vozidlem motorkář, došlo k masivnímu úniku nafty

Na silnici č. 33 u obce Dolany, části Čáslavky zasahovaly 13. července 2021 večer tři jednotky požární ochrany u tragické dopravní nehody kamionu a motocyklu. Kamion skončil kabinou mimo vozovku v příkopu, větší částí zůstal stát na silnici a tvořil překážku v provozu.

Devětatřicetiletý řidič motocyklu Yamaha jedoucí ze směru od Jaroměře na Českou Skalici nepřizpůsobil rychlost jízdy, na rovném úseku komunikace, v místě, kde je to zakázáno, začal předjíždět osobní automobil značky BMW, dostal se do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním automobilem. Části motocyklu a nákladního automobilu následně zasáhly vozidlo BMW,

uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Motorka při příjezdu hasičů hořela, požár rychle uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody. Osoba z motocyklu utrpěla bohužel při nehodě smrtelná poranění. Z kamionu unikaly z poškozené nádrže provozní kapaliny, nádrž hasiči provizorně utěsnili a zamezili vytečení zbytku nafty.

Kapalinu, která se dostala na komunikaci, zasypali sorbentem. Místo zásahu si převzala Policie ČR, která okolnosti dopravní nehody vyšetřuje. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Jaroměř, Náchod a z centrální stanice Hradec Králové.

Jednotky odjížděly zpět na své základny kolem 20:30 hod. Asi ve 22:00 hod. se jaroměřská profesionální jednotka vrátila opět na místo zásahu, aby pomohla s odstraněním následků nehody. Kamion i motocykl byly naloženy na odtah.

Z poškozené nádrže nákladního vozu prosáklo do půdy asi 600 litrů nafty, o této skutečnosti byli vyrozuměni zástupci orgánů ochrany životního prostředí i Povodí Labe. Oba jízdní pruhy silnice č. 33 byly zprůjezdněny kolem půlnoci.

HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet