Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policejní dodávka se ve Zlíně střetla s trolejbusem

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína znovu vyjela k dopravní nehodě v centru Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z hlavních křižovatek došlo ke střetu policejní dodávky a trolejbusu. Při dopravní nehodě došlo k jednomu zranění, pacient byl převezen posádkou zdravotníků na vyšetření do nemocnice.

Dne 13. 7. 2010 vyjížděli profesionální hasiči na pomoc po další sérii dopravních nehod a havárií ve Zlíně a okolí.

14:16 – Malenovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela se svým zásahovým vozem na pomoc po hlášené dopravní nehodě na hlavním tahu I/49 v Malenovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobního auta zn. Š Fabia a malého motocyklu.

Po vzájemném střetu motorky a auta v prostoru křižovatky došlo ke zranění šestatřicetileté řidičky malého motocyklu. Ženu si do své péče převzal lékař posádky zdravotníků a po nutném ošetření ji odvezl do nemocnice.

Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Doprava na hlavním tahu byla částečně omezena.

15:56 – Lukov

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela se svým zásahovým vozem na pomoc po hlášené havárii auta u obce Lukov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici z Lukova na Kašavu došlo k havárii osobního auta zn. Ford C-max.

Sedmatřicetiletá řidička osobního auta při jízdě usnula a havarovala do lesního porostu. Vozidlo se dostalo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu. Zraněnou ženu si do své péče znovu převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby, která ji po ošetření odvezla do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a úniku provozních kapalin. Před případným ekologickým ohrožením vytáhli hasiči auto zpět na silnici pomocí navijáku zásahového speciálu. Po dobu vyprošťování hasiči také řídili dopravu.

18:06 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela znovu na hlášenou dopravní nehodu, tentokrát na ul. Sokolská ve Zlíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru křižovatky došlo ke střetu osobního auta zn. Š Octavia a motocyklu zn. Victory.

Odbočující osobní auto nedalo přednost protijedoucímu motorkáři a došlo k čelnímu nárazu motorky do boku auta. Po dopadu šestatřicetiletého motorkáře na vozovku došlo k jeho zranění v oblasti páteře, pánve a na ruce.

Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby mu poskytla nezbytnou pomoc a ošetření. Po uložení do páteřových nosítek byl motorkář přenesen do sanitky a převezen do nemocnice k dalšímu nezbytnému opatření i hospitalizaci.

Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin na vozovku a k zablokování důležité silnice. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a uniklý olej zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek IZS byla doprava nejdříve zcela uzavřena a následně řízena kyvadlově hlídkou policie.

23:08 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína znovu vyjela k dopravní nehodě v centru Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z hlavních křižovatek došlo ke střetu policejní dodávky a trolejbusu. Při dopravní nehodě došlo k jednomu zranění, pacient byl převezen posádkou zdravotníků na vyšetření do nemocnice. Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet