Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž v požárním sportu v Budilově

Dne 10. 7. 2010 se konal už sedmý ročník soutěže v požárním sportu v jihočeské obci Budilov. Po chladných, propršených minulých ročnících se mimo pořádajícího místního SDH vytáhlo i počasí.

Dne 10. 7. 2010 se konal už sedmý ročník soutěže v požárním sportu v jihočeské obci Budilov. Po chladných, propršených minulých ročnících se mimo pořádajícího místního SDH vytáhlo i počasí. Dá se to však taky nazvat z extrému do extrému. Vedro bylo neskutečné a člověk musel doplňovat tekutiny ve značném množství, aby nedošel k úhoně po zdravotní stránce. Nutno dodat, že nejen pivo mělo svojí správnou teplotu.

Po poledni, ve zhruba 13 hodin, proběhlo zahájení soutěže „ POHÁR STAROSTY OBCE“ a jako první začala soutěžit mužská část družstev souběžně s dětmi, vše pak zakončila ženská družstva.

Diváků se sešlo poměrně dost a každý se osvěžoval jak mohl. Díky dobré organizaci soutěž probíhala velmi plynule a stále se bylo na co dívat. Jenom časomíra si několikrát postavila hlavu a odmítala spolupráci, nicméně vždy se vše podařilo uvést do chodu s pouze několikaminutovým zdržením.

Přihlížející diváci fandili a soutěžící se vypínali ke skutečně kvalitním výkonům, které leckdy pro změnu ovlivnila vlastní technika. Soutěžní klání zakončila jako již tradičně večerní Zahradní párty. O zábavu se starala skupina Unikol, která sice lákala k tanci, nicméně vedrem znavení sportovci a diváci, kteří zde z odpoledne zůstali, se spíše družili u osvěžujících nápojů. Jako již tradične, družili se do ranních hodin, když už zase nebylo takový vedro a příjemně se usínalo :-D

Ač nevyhledávám tento druh sportu, jedno se místním dobrákům upřít nedá a to je píle a úsilí, se kterým připravují každý rok tuto soutěž a která se těší vždy velkému zájmu jak soutěžících, tak diváků. Je to zřejmě i díky dobrých vztahů mezi starostou SDH a obce, kteří zaslouží dík nejen za tuto akci.

Pro Požáry.cz Martin Kareš

Sdílet