Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena utrpěla vážné popáleniny na 80 procentech těla

Dne 14. 7. 2010 ve 13:50 hod. byli hasiči informováni o požáru člověka v centru Zlína. Hořící tělo se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. Lidé z okolí okamžitě použili vodu z blízké kašny a na pomoc vyběhli také zaměstnanci magistrátu, kteří tělo hasili pomocí mokrého prostěradla a konve s vodou.

Dne 14. 7. 2010 ve 13:50 hod. byli hasiči informováni o požáru člověka v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým speciálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přímo na hlavním náměstí došlo k požáru ženy středního věku.

Hořící tělo se podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů a záchranářů. Lidé z okolí okamžitě použili vodu z blízké kašny a na pomoc vyběhli také zaměstnanci magistrátu, kteří tělo hasili pomocí mokrého prostěradla a konve s vodou.

Hasiči, zdravotníci, strážníci a policisté přijeli společně v jedné koloně a do čtyř minut od výjezdu. Zraněná a popálená žena byla ihned naložena na transportní nosítka, umístěna v sanitním voze a po nutném ošetření putovala do nemocnice. Podle dosavadních informací utrpěla žena popáleniny na 80% těla, ve stupni II. a III.

Na místo přijel vyšetřovatel hasičů i policie. Zajištěny byly důležité stopy i výpovědi svědků. Podle dosavadních závěrů byl požár způsoben přítomností otevřeného plamene – zapalovače a vysoce hořlavé látky – ředidla. Vyšetřovatel dále zkoumá i možnost samovznícení výparů hořlavé kapaliny při neopatrné manipulaci. Důležitá bude samotná výpověď zraněné ženy.

Případ je nadále ve společném šetření hasičů i policie. V odpoledních hodinách byla žena vrtulníkem transportována na specializované popáleninové centrum do Brna.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet