Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ještěrkář zachraňoval hasiče !

V teplické čtvrti Trnovany hořela v podvečer prodejna nábytku. Požár se rychle rozšířil na celou budovu plnou zboží. Padající krovy zatarasily jednomu z hasičů únikovou cestu. Ven se nemohl dostat ani okny s mřížemi. Zachránil ho skladník ze sousedství.

Podle hasičů vypukl požár v zadní části objektu, kde majitel skladoval papírové krabice od zboží. Někteří svědci tvrdí, že tam děti chodily kouřit. Dýmu si všimli zaměstnanci ze sousedního skladiště. „Viděli jsme kouř, tak jsme jim běželi říct, že hoří barák. Pak vyšlehly plameny. Zevnitř vyběhlo asi deset zákazníků a dvě prodavačky,“ popsal jeden z nich.

Požár se rychle rozšířil na celou budovu. V okamžiku, kdy se propadly krovy, byl uvnitř jeden z hasičů. Hořící dřevo mu zatarasilo únikovou cestu. Celou událost viděl z vrátnice skladiště také řidič manipulačního vozíku, takzvané ještěrky.

„Hasič se šel dovnitř podívat, jestli tam ještě nejsou nějaký lidi. Pak spadnul strop, takže mu to zablokovalo vrata a nemohl se dostat ven. Tak jsem vzal jsem káru, vjel jsem tam, vytrhl jsem mříž, no a bylo to,“ vylíčil šofér zachránce. Hasič Radim Kaliničenko vyvázl z nebezpečné situace bez zranění. „Bylo to blbý, bál jsem se,“ přiznává. „Pak se s ním vyrovnám a půjdeme na jedno,“ vzkázal svému zachránci.

Předběžná škoda požáru byla vyčíslena na 22 milionů korun. Vyšetřují ho tepličtí kriminalisté.

Zdroj: iDnes
Sdílet