Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár kabiny nákladního auta v obci Počenice-Tetětice

Dne 15. 7. 2010 v 09:34 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta v obci Počenice. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a Kroměříže, které posílila jednotka dobrovolných hasičů z Morkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Počenice-Tetětice došlo k požáru nákladního auta zn. Avia.

Řidič nákladního auta zaznamenal při jízdě kouř a když se otočil uviděl za kabinou plameny u rezervního kola. S autem stačil rychle zastavit u krajnice a vyskočit ven. Na rychle se rozšiřující plameny do kabiny neměl prostředky na hašení. Okolojedoucí řidič se snažil plameny hasit pomocí přenostného hasicího přístroje, ale to nestačilo.

Hasiči byli na místě požáru už za tři minuty od výjezdu. Postupně bylo nataženo vysokotlaké vodní vedení a další proud vody s pěnovou kartuší. Požár se podařilo postupně lokalizovat a rychle uhasit. Cílem bylo zabránit rozšíření plamenů na převážený pracovní stroj na ložné ploše, což se nakonec podařilo. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil celou kabinu a část vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 55.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek a pracovní stroj UNC za asi 300 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém systému vozu.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet