Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Klidný den mají za sebou hasiči v Karlovarském kraji

Během čtvrtka zasahovali jen u devíti událostí. Po dlouhé době přečkali celý den bez požáru trávy či lesního porostu. Na druhou stranu si jeden čtvrteční požár vyžádal škodu půl milionu korun.

Během čtvrtka zasahovali jen u devíti událostí. Po dlouhé době přečkali celý den bez požáru trávy či lesního porostu. Na druhou stranu si jeden čtvrteční požár vyžádal škodu půl milionu korun.

Chebsko

K požáru osobního auta v Dolním Žandově vyjížděli ve čtvrtek brzy ráno místní dobrovolní hasiči a jednotka ze stanice Mariánské Lázně. Plameny zlikvidovali žandovští hasiči ještě před příjezdem profesionálních kolegů. Vyšetřovatel požárů zatím nestanovil příčinu, škoda je odhadnuta na 25 tisíc korun. Fotografie z této události jsou v přiložené galerii. V sedm hodin večer požádala policie hasiče z Aše, zda by se zajeli podívat k rybníku u osady Kamenná u Aše. Policie v tomto rybníku hledá předmět spojený s násilným trestným činem, policejní potápěči během dne tento předmět nenašli a jedinou možností je rybník vypustit. Hasiči na místě zjistili, že vypustit nelze, ale že jsou schopní ho vyčerpat pomocí čerpadel. S policií se domluvili, že nebudou čerpat přes noc, ale k rybníku pojedou společně s jednotkou z Krásné v pátek ráno. Po deváté hodině večerní vyjela znovu jednotka z Mariánských Lázní, tentokrát k požáru odpadu v kontejneru.



Sokolovsko

Voda ve sklepě podnikové ubytovny zaměstnala po poledni hasiče ze sokolovské chemičky. Odčerpali ji pomocí kalového čerpadla během necelé hodiny. Po osmé hodině večerní si lidé v Habartově všimli hustého kouře z lesa za domem s pečovatelskou službou. Na místo vyjela místní jednotka a také jednotka ze sokolovské stanice. Habartovští hasiči uvedené místo zkontrolovali, žádný požár lesa nenašli, pouze na jedné zahradě pálili majitelé domu odpad, který hodně kouřil. K požáru tkalcovského stroje zavolali zaměstnanci jedné firmy v Kraslicích hasiče z kraslické stanice a také místní dobrovolnou jednotku. Požár byl uhašen ještě před příjezdem hasičů, ti zde pomocí přetlakové ventilace odvětrali silně zakouřený prostor a povolali vyšetřovatele požárů. Podle něj je příčina zatím v šetření, škoda způsobená ohněm je půl milionu korun.

Karlovarsko

Neznámou modrou látku vytékající do potoka Rolava v centru Karlových Varů zpozorovali lidé ve čtvrtek před polednem. Hasiči z karlovarské stanice na místě zjistili, že se nejedná o nebezpečnou látku, ale o vodou ředitelnou modrou barvu, která do potoka unikala z nedalekého rodinného domu. V něm majitel prováděl opravy právě touto modrou barvou a zbytky barvy protekly výlevkou až do potoka. Po poledni pak karlovarští hasiči odstranili jedno vosí hnízdo na budově magistrátu města. Hasiči z Toužimi ve stejnou dobu vyjížděli k hlášenému požáru v elektrorozvodně. Na místě zjistili, že zde nic nehoří a že se jedná o technickou závadu kondenzátoru v trafostanici.


prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet