Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil kancelář soukromé firmy v Kroměříži

Dne 16. 7. 2010 v 07:22 hod. byli hasiči informováni o požáru kanceláře v Kroměříži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru a zničení jedné kanceláře soukromé firmy.

Požár zjistil až ráno majitel, který přišel do kanceláře. Po otevření se vyvalil hustý kouř, přes který ještě zahlédl zbytky požáru. Duchapřítomně zavřel dveře a následně zbytky požáru uhasil vodou. Událost oznámil na tísňovou linku a na místo preventivně vyjeli také hasiči.

Hasiči byli na místě do tří minut od výjezdu. Při prohlídce kanceláře bylo zjištěno, že v nočních hodinách došlo k požáru, který se také sám výrazně utlumil, a to po spotřebování vzdušného kyslíku v místnosti. Hasiči místo požáru překontrolovali a zajistili proti dalšímu případnému vznícení. Kancelář byla postupně odvětrána. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Majitel vypověděl svůj příběh o příchodu do kanceláře. Vyšetřovatel konstatoval, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Požár se v místnosti rozhořel, ale následně i výrazně utlumil. Okna i dveře udržely sálavé teplo a nedovolily rozšíření plamenů.

Požár a hlavně kouř zničil veškeré vybavení kanceláře a výpočetní techniku. Způsobené škody byly odhadnuty na 130.000 Kč, z nichž asi 20 tis. připadá na stavební část.

Je na místě pochválit majitele, který v danou situaci zachoval chladnou hlavu a po zjištění požáru nedovolil proniknout čerstvému vzduchu do místnosti. Sám se také postaral o uhašení zbytků požáru ještě před příjezdem hasičů.

Ilustrační foto

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet