Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouřka v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji po noční bouřce vyjížděli řešili hasiči od pěti hodin ráno do osmi hodin ráno 38 událostí, dalších přes 40 událostí je pak na operačním středisku nahlášených a připravených k řešení. Vyjelo celkem 24 jednotek, zatím není hlášené žádné zranění. Naprostá většina zásahu se týkala odstranění spadlých stromů ze silnic, kolejí či popadaných na dráty s el. vedením či telefonním vedením.

V KV kraji po noční bouřce vyjížděli řešili hasiči od pěti hodin ráno do osmi hodin ráno 38 událostí, dalších přes 40 událostí je pak na operačním středisku nahlášených a připravených k řešení. Vyjelo celkem 24 jednotek, zatím není hlášené žádné zranění. Naprostá většina zásahu se týkala odstranění spadlých stromů ze silnic, kolejí či popadaných na dráty s el. vedením či telefonním vedením.


Nejvíce událostí je na Karlovarsku

Konečný počet událostí se bude ještě měnit, některé, které čekají na řešení, nakonec nebudou (spadlé stromy odstraňují i silničáři, některé události jsou hlášené vícekrát…). Další události lidé stále na tísňovou linku hlásí.

Podle správy silnic je stále neprůjezdná silnice na Horní Hrad, Krásný Les, Dolní Nivy. Nejhorší situace je pak podle dispečinku na staré 6 u Zlaté, došlo zde k závalu silnice.

Podle dispečinku ČEZ došlo během bouřky k výpadku elektřiny v obcích zhruba v polovině kraje, k osmé hodině ranní stále nejde elektřina zhruba ve čtvrtině kraje.

Hasiči zatím nezasahovali v souvislosti s bouřkou na žádném dětském táboře v kraji.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje

-kaw- 

Sdílet