Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pes spadl do studny, hasiči ho zachránili

Dne 20. 7. 2010 ve 14:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně psa ze studny u obce Lešná na Vsetínsku. Majitelka venčila svého psa na prostranství u družstva, když labrador vběhl do nechráněného místa a propadl se do studny. Po asi dvoumetrovém letu dopadl na dno, kde bylo bahno.

Dne 20. 7. 2010 ve 14:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně psa ze studny u obce Lešná na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko místního družstva došlo k pádu většího psa do otevřené a nechráněné staré studny.

Majitelka venčila svého psa na prostranství u družstva, když labrador vběhl do nechráněného místa a propadl se do studny. Po asi dvoumetrovém letu dopadl na dno, kde bylo bahno. Majitelka si přinesla žebřík a snažila se psa dostat ven sama. To se jí ale nepovedlo. Pes byl velký, zapadlý v bahně a záchrana byla nad její síly. Na pomoc vyjeli hasiči.

Po dojezdu jednotky záchranářů sestoupil jeden z hasičů po žebříku na dno studny a psa z bahna postupně vysvobodil. Práce s velkým a těžkým psem to nebyla jednoduchá. Pes byl nakonec podchycen popruhem, vytažen nahoru a předán přešťastné majitelce.

Po vyproštění psa čekalo našeho obětavého hasiče důkladné očištění ochranného oděvu, který byl silně zanesen bahnem ze studny. Šikovnost kolegů a proud vody z vysokotlakého hasicího zařízení vše vyřešil.

Velitel zásahu informoval zástupce obce, aby nechali studnu zakrýt a předešli dalším neočekávaným a nebezpečným pádům zvířat nebo lidí. V tomto období prázdnin může být místo nebezpečné i pro hrající si děti.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet