Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský tábor s mezinárodní účastí

Prázdniny nejsou jen o dovolené našich sester a bratrů, ale i o další aktivitě, kterou jsme pro veřejnost a hlavně pro děti připravili již podruhé. I v letošním roce uspořádal SDH Semily I. hasičský dětský tábor a stejně jako v roce loňském, i s mezinárodní účastí.

Prázdniny nejsou jen o dovolené našich sester a bratrů, ale i o další aktivitě, kterou jsme pro veřejnost a hlavně pro děti připravili již podruhé. I v letošním roce uspořádal SDH Semily I. hasičský dětský tábor a stejně jako v roce loňském, i s mezinárodní účastí.

Tábora se totiž účastnila čtveřice dětí z Kanady a to včetně jejich doprovodu. Tábor je otevřený a proto se mezi námi objevil i dětský zástupce z Vratislavic u Liberce a z Prahy. Zázemí bylo opět v Chotěvicích v místním kempu Svatá Kateřina, kde je nádherná příroda, výborné podmínky pro požární sport, vynikající domácí kuchyně a milá obsluha kempu, které ještě jednou touto cestou mockrát děkujeme.

Vzhledem k tomu, že letos počasí bylo enormně teplé, musel se i program tábora průběžně přizpůsobovat. Dopoledne požární útok, zdravověda, orientace v mapách a přírodě, střelba ze vzduchky. Odpolední program byl věnován převážně koupání a výuce jízdy na lodích. Nezapomínalo se i na jinou sportovní činnost. Vybíjená, florbal, kopaná, různé pinkání atd. Loňská spolupráce s vedlejším táborem vězeňské služby ČR se i v letošním roce opakovala.

Vzájemné sportovní zápolení ve florbalu a vybíjené nebo společné diskotéky. Rozjeli jsme se i do nedalekého Dvora Králové nad Labem, kde jsme navštívili místní ZOO. Děti za své výkony a účast na táboře obdržely diplomy a medaile (a to nejen z kulatých sušenek, ale i ty opravdové). Nezapomnělo se ani na rodiče, prarodiče, tetičky i strýčky.

Ti všichni si mohli prostřednictvím našich webových stránek zjistit co na táboře děláme, jaké bylo počasí a teplo, co bylo k jídlu, jak si dětičky uklízely chatky, jak dopadlo zápolení družstev v požárním útoku atd. Samozřejmostí bylo i několik fotografií. Každý rodič mohl prostřednictvím emailu sboru svému zlatíčku poslat dopis, který se vždy vytiskl a předal.

Týdenní pobyt byl pro všechny inspirací na rok příští. Závěrečný večer u táboráku byl trochu nostalgický. Vždyť za ten týden se z nás všech stala jedna velká rodina a je vždy smutné, když se ta rodina musí rozloučit. Musím přiznat, že nás, instruktory, velice a mile překvapilo, když nám děti za naši starost a péči vlastnoručně vyrobily krásné diplomy a medaile.

Takže za rok zase nashledanou.
Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily I.

-kow-

Sdílet