Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nakladače v Jedousově

Dne 21. července v 8.26 hodin byli profesionální hasiči z Přelouče přivoláni k požáru zemědělského nakladače, který se ocitl v plamenech v areálu zemědělského družstva v Jedousově. Při příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že hoří nejen nakladač, ale plameny se rozšířily i na skládku odpadního materiálu se zbytky slámy o rozloze přibližně 100 × 100 × 10 m.

Dne 21. července v 8.26 hodin byli profesionální hasiči z Přelouče přivoláni k požáru zemědělského nakladače, který se ocitl v plamenech v areálu zemědělského družstva v Jedousově. Při příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že hoří nejen nakladač, ale plameny se rozšířily i na skládku odpadního materiálu se zbytky slámy o rozloze přibližně 100 × 100 × 10 m.

Velitel zásahu si povolal další jednotky na pomoc. Požár likvidovaly jednotka profesionální z Pardubic a dobrovolné z Choltic, Jedousova, Lipoltic, Břehů a Přelouče. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 11.34 hodin a skládku s odpadním materiálem nechali po dohodě s majitelem volně dohořet. Z důvodu rozhořívajících se ložisek a možnosti rozšíření požáru museli dobrovolní hasiči zůstat na místě až do dnešního rána.

Škoda na nakladači, teleskopickém manipulátoru, byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Škoda na skládce nevznikla, protože se jednalo o odpadní materiál


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet