Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hydraulický olej znečistil vozovku v kilometrovém úseku

Dne 22. 7. 2010 v 07:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po úniku hydraulického oleje u obce Zdounky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů ze Zdounek. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k poškození traktoru s přívěsem a k úniku většího množství hydraulického oleje na vozovku.

Řidič traktoru za jízdy zjistil závadu a únik oleje z hydraulického systému. Vozovka byla znečištěna v úseku asi jednoho kilometru a vytvořil se nebezpečný kluzký povrch. Sám řidič se snažil zastavit šířící se olej na silnici pomocí suché trávy, což bylo ale nedostatečné.

Na základě smlouvy o odstraňování následků nehod a havárií na komunikacích provedli očištění hasiči. Ti použili speciální čisticí kartuše s proudem vody. Na větší skvrny u traktoru použili hasiči sorbent. Celkové očištění vozovky zabralo hasičům asi hodinu práce.

Po dobu zásahu byla průjezdnost komunikace omezena a doprava odváděna do jedné poloviny vozovky. Při nehodě a zásahu nebyl nikdo zraněn. Odtažení vraku traktoru s přívěsem si zajistil původce havárie sám.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet