Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pole ve Vlčicích zaměstnal hasiče

Tři jednotky hasičů z Trutnova, Trutnova – Horního Starého Města a Vlčic likvidovaly včera před polednem požár pole ve Vlčicích. Plameny zasáhly pole pšenice na ploše zhruba 110 krát 20 metrů. Došlo také k poškození traktoru, který na poli pracoval.

Hradec Králové

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové zasahovali u dvou dopravních nehod. První z nich se stala dopoledne v ulici Jana Palacha v Hradci Králové. U přechodu pro chodce narazilo osobní vozidlo Ford S-Max zezadu do vozidla Mazda, která zastavovalo před přechodem. Při nehodě byla zraněna řidička fordu, která byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo Ford proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Druhá nehoda se stala v podvečer v ulici Dykova v Hradci Králové. Při srážce dvou osobních vozidel Ford Mondeo a Škoda Octavia byli zraněni dva lidé. Ford se ještě po nárazu převrátil na střechu. Oba zranění byli ošetřeni záchrannou službou a převezeni k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči otočili převrácené vozidlo zpět na kola a obě zabezpečili proti požáru odpojením autobaterií. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Hradečtí profesionální hasiči vyjeli během dopoledne k otevření dveří bytu v Jungmannově ulici v Hradci Králové, kde zůstal zapnutý el. spotřebič.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou otevírali dveře bytu v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou, jehož majitelka si uvnitř zabouchla léky a věci osobní potřeby.

Dvě jednotky hasičů vyjely včera dopoledne k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na křižovatce v Albrechticích nad Orlicí. Krátce po osmé hodině ráno na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Z havarovaných vozidel unikly provozní látky, které hasiči zasypali speciálním sorbčním materiálem. Příčinu dopravní nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Borohrádku a Týniště nad Orlicí vyjeli včera dopoledne k požáru trávy ve Žďáru nad Orlicí. Požár vypukl od drátů elektrického vedení, které spadly na kombajn a následně do trávy a zkratovaly. Jako první na místo dorazili dobrovolní hasiči z Borohrádku, kteří dohasili doutnající trávu. Řidič kombajnu vyvázl bez zranění a nedošlo ani ke škodě na stroji. Na místo byli přivoláni pracovníci ČEZu, kteří odpojili dráty od napětí. Následně byly dráty odstraněny i z kombajnu. Hmotná škoda nevznikla.

Jednotka dobrovolných hasičů z Rokytnice v Orlických horách vyjela k nehodě osobního vozidla, které se odpojilo z tažného lana v Horské ulici v Rokytnici v Orlických horách. Vozidlo skončilo převrácené mimo silnici. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Dobrušky otevírali dveře lékařské ordinace v Dobrušce.

Dvě osobní vozidla se srazila včera v noci v Rychnovské ulici v Solnici. Na místo ve 23:15 hodin vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. Při srážce osobních vozidel Škoda Octavia a Opel Kadett nebyl nikdo zraněn. Po příjezdu hasičů na místo byli všichni členové posádky mimo havarovaná vozidla. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem a odklidili ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Jednotka profesionálních hasičů z Jaroměře byla včera po šesté hodině ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala na kruhovém objezdu v části Cihelny v Jaroměři. Na silnici č. 33 došlo ke srážce osobního vozidla s motocyklem. Řidič motorky utrpěl zranění a při příjezdu hasičů byl v péči záchranné služby. Při srážce nedošlo k úniku provozních kapalin a hasiči se po předání místa události vrátili zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Náchoda a Broumova vyjely včera odpoledne k úniku tekutého zemědělského hnojiva na vozovku v Pěkově u Police nad Metují. Po příjezdu první jednotky na místo určení bylo zjištěno, že se jedná o únik dusičnanu amonného z nádrže na korbě vleku traktoru. Nádrž o objemu 2,5 tisíce litrů byla poškozena u ventilu a hrozilo vlití hnojiva do přilehlé kanalizace a blízkého potoka. Řidiči traktoru se podařilo zabránit rozlití látky do kanalizace ještě před příjezdem hasičů. Ti zasypali látku sorbentem, aby nedošlo k dalšímu rozlití. Nasáklý sorbent odebrali ze silnice a vozovku v délce 100 metrů omyli vodou z cisterny. Mezitím řidič traktoru odjel do areálu ZD Ostaš, kde byla látka přečerpána do jiné nádrže.

Územní odbor Trutnov

Tři jednotky hasičů z Trutnova, Trutnova – Horního Starého Města a Vlčic likvidovaly včera před polednem požár pole ve Vlčicích. Plameny zasáhly pole pšenice na ploše zhruba 110 krát 20 metrů. Došlo také k poškození traktoru, který na poli pracoval. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:11 hodin a uhasili po půl jedné odpoledne. Hmotná škoda na zasaženém traktoru byla odhadnuta na 8 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a dobrovolní hasiči z Bílé Třemešné likvidovali požár trávy na ploše deset metrů čtverečních u silničního příkopu ve Dvoře Králové nad Labem.

Jednotka dobrovolných hasičů ze Žacléře likvidovala nebezpečný hmyz v areálu mateřské školky v Bernarticích.

Požár lesní hrabanky v Hlinském vrchu u Hostinného likvidovali včera večer místní dobrovolní hasiči. Požár zasáhl plochu zhruba pět krát pět metrů.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje


-swo-

Sdílet