Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil auto a poškodil tlakové lahve

Poškozené tlakové lahve svařovací soupravy hasiči vynášeli od hořícího auta a ochlazovali v Hradecké ulici v Brně-Ivanovicích. Hlášení o požáru v zahrádkářské kolonii hasiči převzali dne 21. července ve 20.11 hodin, na místo vyrazily dvě jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici.

Poškozené tlakové lahve svařovací soupravy hasiči vynášeli od hořícího auta a ochlazovali v Hradecké ulici v Brně-Ivanovicích. Hlášení o požáru v zahrádkářské kolonii hasiči převzali dne 21. července ve 20.11 hodin, na místo vyrazily dvě jednotky ze stanic v Lidické a Bauerově ulici.

Už při příjezdu bylo zdálky vidět sloup černého kouře. Při průzkumu hasiči zasahující v dýchacích přístrojích zjistili, že v jedné ze zahrádek hoří odstavené auto a oheň se šíří na sousední přístavek. V přístavku žár poškodil i uzávěry tlakových lahví svařovací soupravy a z lahví unikal kyslík a acetylen.

Proti plamenům hasiči nasadili tři vodní proudy se smáčedlem. Požár dostali pod kontrolu ve 20.39 hodin. Po sražení plamenů u uzávěrů svařovací soupravy hasiči lahve opatrně vynesli a ochlazovali. Po snížení teploty lahví na 28 stupňů Celsia se podařilo roztavený ventil acetylenové lahve vyšroubovat a obsah vypustit. Hořící auto a přístavek hasiči uhasili ve 21.32 hodin. Sousední dřevěnou chatu hasiči před ohněm uchránili.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinu jeho vzniku zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK. Škodu na odstaveném vozidle Škoda Favorit a přístavku předběžně vyčíslil na 10 tisíc korun.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-swo-

Sdílet