Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči znovu odstraňovali spadlé stromy a čerpali vodu

Podle varování a očekávání zasáhly také Zlínský kraj silné bouřky doprovázené větším přívalem vody. Hasiči znovu vyjížděli převážně na odstraňování spadlých stromů nebo na čerpání vody za zaplavených přízemních částí budov.

Podle varování a očekávání zasáhly také Zlínský kraj silné bouřky doprovázené větším přívalem vody. Hasiči znovu vyjížděli převážně na odstraňování spadlých stromů nebo na čerpání vody za zaplavených přízemních částí budov.

08:10 – Březolupy

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na odstranění spadlého stromu u školy v obci. Po příjezdu bylo zjištěno, že u parkoviště došlo k nalomení stromu hrozícího pádem.

07:12 – Huštěnovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na odstranění stromu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke zlomení větve vzrostlého stromu, která částečně blokovala průjezd silnice. Hasiči větev odstranili a zabránili dalšímu ohrožení.

06:50 – Liptál

Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela dvěma vozy na hlášenou záchranu osoby, která byla vidět v místním potoce. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o utonulou osobu a její záchrana není možná. Tělo hasiči vytáhli na břeh.

04:59 – Otrokovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na odstranění spadlé větvě. Po příjezdu byla větev hasiči ze silnice odstraněna a bylo zabráněno dalšímu ohrožení.

01:23 – Zlín

Jednotka profesionálů vyjela na hlášené zaplavení a čerpání vody z domu.

01:21 – Uherské Hradiště

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela k zaplavenému železničnímu podjezdu ve směru k nemocnici. Tradiční záplavové místo si vyžádalo čerpání po větším přívalu vody.

00:48 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela k zaplavenému podjezdu na ul. Dlouhá. Po příjezdu hasiči monitorovali stoupání vody v průjezdu. Příval vody nestačily kanalizační vpustě odebírat, po přechodu bouřky voda odtekla.

00:45 – Zlín

Jednotka hasičů města Zlín vyjela na hlášený případ vytékající vody ze záchodu a zaplavení suterénu domu.

00:25 – Mařatice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc při čerpání vody ze zaplaveného sklepa domu.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet