Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Déšť na Vysočině

Během noci a dnešního rána zasahovali hasiči na Vysočině u 9 událostí v souvislosti s deštěm. Jedenkrát vyjeli ke spadlému stromu, který bránil v provozu na komunikaci a osmkrát k čerpání vody.

Během noci a dnešního rána zasahovali hasiči na Vysočině u 9 událostí v souvislosti s deštěm. Jedenkrát vyjeli ke spadlému stromu, který bránil v provozu na komunikaci a osmkrát k čerpání vody.

První hlášení o události zapříčiněné počasím přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ve 21:38 hod, kdy spadlý strom bránil v provozu na komunikaci mezi Hranicemi a Chotěboří na Havlíčkobrodsku. Jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Libice nad Doubravou provedla odstranění stromu za pomoci ruční motorové pily.

K čerpání vody ze zatopených sklepů vyjížděli hasiči na Třebíčsku, a to převážně v Jaroměřicích nad Rokytnou a v Hrotovicích. V Jaroměřicích nad Rokytnou probíhalo čerpání vody ze zatopených sklepů domů na ulicích F.V. Míči, Ke Spravedlnosti a Poděbradova. V Hrotovicích na ulici Sadová, Mírová, Akad. Práta a v Hrotovicích-Hladově.

K jednomu čerpání vody ze zatopeného sklepa vyjeli hasiči v Moravských Budějovicích na ulici Veverkova.

Nejvíce událostí se odehrálo mezi 23:00 a 24:00 hod – šest zásahů.

Zásahy se obešly bez zranění.

Ilustrační foto - skutečnosti, uvedené na snímku, nemusejí ani vzdáleně připomínat skutečnost

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-kow-

Sdílet