Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu auta a lokomotivy dva zranění senioři

Dne 25. 7. 2010 v 09:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova.

Dne 25. 7. 2010 v 09:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železničním přejezdu ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka drážních hasičů z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na přejezdu u nákupního centra ve Zlíně, Přílukách, došlo ke střetu osobního auta zn. VW Polo s lokomotivou.

Sedmdesátiletá řidička osobního auta vjela na přejezd v době, kdy tudy od Vizovic projížděla motorová lokomotiva. Po čelním nárazu do lokomotivy došlo ke zranění jak řidičky, tak čtyřiaosmdesá­tiletého spolujezdce. Oba před vážnějším zraněním ochránily aktivované airbagy.

Vozidlo bylo po nárazu odhozeno z kolejiště a havarovalo do sloupu veřejného osvětlení, na kterém je navíc nainstalován systém varování a vyrozumění obyvatel.

Zraněné pasažéry se podařilo dostat z vraku auta přivolané posádce zdravotnické záchranné služby, která je ošetřila. Po ošetření byli oba senioři odvezeni do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny hasiči likvidovali sorbenty. Po dojezdu drážních hasičů bylo místo předáno k dalšímu opatření. Doprava na železnici byla zastavena. Omezen byl také průjezd kolem přejezdu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje 

-kow-

Sdílet