Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dílnu v hospodářském objektu

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly dnes 26. července 2010 časné ráno požár ve starším hospodářském stavení v obci Doubravice, místní části Zálesí na Trutnovsku.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly dnes 26. července 2010 časné ráno požár ve starším hospodářském stavení v obci Doubravice, místní části Zálesí na Trutnovsku.

Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen v 04:37 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Dubence, Mostku a Bílé Třemešné s celkem šesti cisternami.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že požár vypukl v prostoru truhlářské dílny, která je jednou ze tří místností nacházejících se v prvním nadzemním podlaží objektu. Plameny zasáhly plochu dílny o rozměrech 5 krát 3,2 metrů a zničily veškeré strojní vybavení dílny jako byl truhlářský stůj, stojanová vrtačka, pásová a lupínková pila, soustruh, ruční fréza, pásová bruska a další ruční nářadí.

Díky klenbovým stropům se požár nerozšířil do půdního prostoru. Hasiči dostali požár pod kontrolu minutu po páté hodině ráno a za další hodinu jej zlikvidovali. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 300 tisíc korun na hospodářském stavení.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Trutnov)
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kaw- 

Sdílet