Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion s papírem se převrátil na kruhovém objezdu

Dne 27. 7. 2010 v 06:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladní soupravy ve Starém Městě. Řidič nezvládl průjezdu kruhovým objezdem na výjezdu ze Starého Města a havaroval s celou soupravou na bok.

Dne 27. 7. 2010 v 06:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladní soupravy ve Starém Městě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na kruhovém objezdu došlo k havárii nákladní soupravy s tahačem zn. Volvo.

Řidič nezvládl průjezdu kruhovým objezdem na výjezdu ze Starého Města a havaroval s celou soupravou na bok. Řidič při havárii utrpěl jen drobné povrchové poranění, které si také sám ošetřil autolékárničkou. Z vraku tahače se dostal přes čelní sklo a další odborné ošetření nebo zdravotnickou prohlídku odmítl.

Při havárii došlo k úniku pohonných hmot a provozních kapalin, které se hasičům podařilo zlikvidovat pomocí sorbentu. Po zajištění místa nehody proti požáru bylo domluveno vyprošťování. Náklad čtyř tun papíru a celou soupravu bude zvedat smluvní firma se speciálním jeřábem.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost kruhovým objezdem. Další omezení se očekává v době zvedání kamionu, což bude během dopoledne.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet