Neděle 12. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička po kotrmelcích skončila v nedalekém plotě

Dvě jednotky profesionálních hasičů zasahovaly v úterý 27. 7. 2010 odpoledne v Ostravě-Porubě na frekventované Rudné ulici u dopravní nehody Škody Fabie ve směru na Porubu nedaleko křižovatky se silnicí na Porubu (nedaleko Vřesinské ulice) a Klimkovice. Přenášeli zraněnou řidičku a havarovanou Fabii vyprošťovali z plotu na okraj silnice.

Informaci o nehodě obdrželo Centrum tísňového volání Ostrava v úterý ve čtvrt na dvě odpoledne. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje z ostravských stanic v Porubě a Zábřehu.

Řidička Fabie (ročník 1981) jela sama a přejížděla z mírného kopečka z levého do pravého pruhu, jak naznačovaly koleje po pneumatikách. Už úplně vpravo mimo silnici se zřejmě „dotkla“ či „střetla“ se sloupem a po několika kotrmelcích na svahu skončila přímo v plotě firmy. Na kolech.

U nehody pod silnicí a svahem byla první rychlá záchranná služba, která zraněnou řidičku při vědomí ošetřila, hasiči ji přenesli do sanitky, která ji odvezla do nemocnice. Provoz po frekventované Rudné ulici ve směru na Porubu (a Klimkovice) byl sveden do levého pruhu. Opačný směr fungoval po celou dobu zásahu hasičů prakticky bez většího omezení. Při dopravních opatřeních asistovala Policie ČR, která také nehodu zdokumentovala.

Na místo byl povolán vyprošťovací speciál Mercedes Bizon ze stanice HZS MSK v Ostravě-Zábřehu. Kvůli řádnému ukotvení se musel postavit do levého pruhu Rudné ulice. Provoz ve směru na Porubu a Klimkovice tak musel být zcela uzavřen cca na 15 minut, kdy byla Fabia pomocí hydraulického ramene Bizona vytažena na úroveň vozovky a položena na okraj silnice.

Hasiči ještě očistili a uklidili část silnice, kam unikly provozní kapaliny (olej) z Fabie a také místo konečného zastavení Fabie v drátěném plotu, mj. pomocí sorbentu.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-miw-

Sdílet