Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto se nejméně dvakrát převalilo přes střechu

Dne 27. 7. 2010 v 11:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Uherského Brodu. Pětatřicetiletý řidič nezvládl jízdu s vozidlem a připojeným vozíkem, když havaroval ve směru do Uh. Brodu. Podle svědků se nejméně dvakrát převrátil s autem přes střechu a nakonec skončil uprostřed silnice na boku. Při nehodě se vozík odpojil a havaroval do příkopu. Řidič byl lehce zraněn na ruce.

Dne 27. 7. 2010 v 11:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Uherského Brodu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Polichno a Uherský Brod došlo k havárii osobního auta zn. Nissan Navara s přívěsným vozíkem.

Pětatřicetiletý řidič nezvládl jízdu s vozidlem a připojeným vozíkem, když havaroval ve směru do Uh. Brodu. Podle svědků se nejméně dvakrát převrátil s autem přes střechu a nakonec skončil uprostřed silnice na boku. Při nehodě se vozík odpojil a havaroval do příkopu. Řidič byl lehce zraněn na ruce.

Protijedoucí řidič ze Slovenska stačil se svým vozem Š Fabia zastavit včas. Valící se vrak auta zůstal nakonec jen těsně před ním a ke srážce nedošlo. Dalším přímým svědkem nehody byla posádka zdravotnické záchranné služby, která jela za nissanem a viděla celý průběh havárie. Zdravotníci tak ihned ošetřili řidiče a následně ho nechal lékař preventivně přepravit do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu a okamžitě zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po havárii byla důležitá silnice na Luhačovice zcela zastavena.

Po částečném odklizení úlomků ze silnice byl zprovozněn jeden jízdní pruh a doprava byla regulována po jedné polovině vozovky. V obou směrech se tvořily kolony, které se postupně rozjely. Po příjezdu vozidla odtahové služby pomohli hasiči s naložením vraku auta a s finálním očištěním silnice. Vyproštěn byl také havarovaný přívěsný vozík.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet