Úterý 21. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprostili řidiče a přečerpávali naftu po nehodě kamionu v Třinci

Tři jednotky hasičů zasahovaly od nočních hodin až do středečního rána 28. 7. 2010 u dopravní nehody kamionu v Třinci-Karpentné (okres Frýdek-Místek). Kamion Volvo zde narazil do vzrostlého stromu a skončil na pravém boku. Náraz zdemoloval kabinu a zranil řidiče z Maďarska.

Hasiči jej museli ze zbytků kabiny vyprostit, také zachytili pomocí dvou norných stěn a sorbentu únik nafty z nádrží vozidla ve strouze. Z poškozených nádrží pak přečerpávali asi 500 litrů nafty do barelů.

Informaci o nehodě kamionu Volvo obdrželo operační středisko hasičů zhruba dvě hodiny po úterní půlnoci. Do třinecké části Karpentná byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Třinci a Frýdku-Místku a s nimi dobrovolní hasiči Třinec-Guty.

Hasiči nejprve vyprostili zraněného maďarského řidiče kamionu, který byl při vědomí, a předali jej týmu rychlé záchranné služby. Muže převezla sanitka do nemocnice.

Zasahujícím hasičům se zcela podařilo zachytit únik nafty do strouhy vedle silnice, na ní postavili dvě menší norné stěny z textilií a místo zasypali sorbentem. Kolem sedmé hodiny ranní profesionální jednotky odjely na své stanice, ještě dvě hodiny zde kontrolovali situaci hasiči z třinecké části Guty.

Kamion vezl z Polska do Maďarska 19 tun náhradních dílů. Na místě byli mj. i zástupci státního podniku Povodí Odry.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet