Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vozidla nepřežil náraz do betonových sloupů

K tragické dopravní nehodě došlo včera 28. července 2010 večer na hlavní silnici z Hradce Králové do Jaroměře. Řidič osobního vozidla Renault Mégane z dosud nejasných příčin vyjel mimo vozovku, kde narazil do betonových sloupů mostu. Sedmatřicetiletý muž za volantem náraz nepřežil. Nehoda na několik hodin úplně zablokovala hlavní silnici č. 33 před Jaroměří.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 22:43 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře s technickým automobilem a cisternou, zdravotnická záchranná služba a Policie ČR. Po příjezdu hasičů na místo byl vrak vozidla zaklíněn na svodidlech. Trosky automobilu byly rozmetány po celé šířce vozovky. Řidič byl silným nárazem do betonových sloupů vymrštěn a skončil mimo vozidlo.

Svým těžkým zraněním na místě podlehl. Hasiči po provedeném průzkumu zajistili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Pro potřeby policejního vyšetřování nasvítili pomocí elektrocentrály místo události. Po zadokumentování události hasiči rozbrušovacím agregátem rozřezali část vozidla, aby bylo možné vrak naložit na odtah. Následně vozovku očistili proudem vody. Na místo byli povoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří odstranili části automobilu ze silnice. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice Jaroměř

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-miw-

Sdílet