Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závada na výfuku zničila takřka celý vůz

Dne 28. 7. 2010 v 18:52 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Kroměříži. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Kojetínská došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. VW Passat.

Řidič za jízdy zjistil nejdříve problémy s chodem motoru a později i požár v zadní části auta. S autem zrovna sjížděl z dálnice D1 na Kroměříž. Po zastavení se také snažil požár hasit za pomoci malého přenosného hasicího přístroje, ale na zvládnutí rychle se rozšiřujících plamenů to bylo nedostatečné. Nepomohla ani pomoc obětavého řidiče autobusu, který zastavil.

Hasiči byli na místě za pět minut od výjezdu. Celá kabina byla v plamenech a požár se dál šířil k motoru. Bleskově bylo rozvinuto vodní vedení a začal hasební útok. Hasičům se intenzivním hašením podařilo zabránit celkovému zničení auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl, že se vracel z Prahy, když došlo k požáru vozu. Plameny zničily takřka celý vůz a uchráněna byla pouze přední část s motorem. Způsobené škody na starším vozidle byly odhadnuty na 25.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na výfukovém vedení a katalyzátoru.


mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet