Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na stanici v Petrovicích proběhla Krajská soutěž Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v disciplínách TFA

Ve středu 8. 9. 2021 se na stanici v Petrovicích konala Krajská soutěž Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje v disciplínách TFA ( z anglického Toughest Firefighter Alive, což ve volném překladu znamená „nejtvrdší hasič přežívá“).

Velmi náročná soutěž je pojata jako simulace zásahové činnosti a hasiči při ní soutěží v zásahovém kabátu, zásahových botách, přilbě a s dýchacím přístrojem na zádech. Hasiči se museli probojovat sedmi disciplínami a závěrečným výběhem na požární věž.

Každý soutěžící nejprve běžel s požárními hadicemi a proudnicemi v délce 55 metrů, poté pomocí lana vytáhl závaží do určeného podlaží požární věže, následně musel smotat dvě hadice „B“, které uložil do boxu.

Další disciplínou byl „Hammer box“, kde 8 kg kladivem provedl 80 úderů (40 úderů dolu a 40 úderů nahoru). Dále na soutěžící čekal 20 kg barel, který pronesl tunelem.

Předposlední disciplína probíhala tak, že soutěžící uchopil osmdesátikilo­gramovou cvičnou figurínu obouruč zezadu a transportoval jí na vzdálenost 60 metrů a poté překonal 2 metry vysokou bariéru a vystoupal po schodech do posledního podlaží požární věže, kde se nacházel cíl.


V kategorii A (18–34 let) se na prvním místě umístil Pavel Novák z Územního odboru Děčín, na druhém místě se umístil Michal Lupínek z Územního odboru Litoměřice a na třetím místě Josef Umlauf z Územního odboru Chomutov.

V kategorii B (35–44 let) se na prvním místě umístil Robin Bureš z Územního odboru Žatec, na druhém místě se umístil Vojtěch Dvořák z Územního odboru Most a na třetím místě Jan Muzička s Územního odboru Teplice.

V kategorii družstev zvítězilo smíšené družstvo Územních odborů Most, Teplice a Chomutov, na druhém místě se umístilo družstvo Územního odboru Děčín a na třetím místě se umístilo družstvo Územního odboru Litoměřice.

HZS Ústeckého kraje
Sdílet